Duszony kurczak z warzywami

Składniki

  • pierś z kurczaka – 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr – 1 sztuka
  • papryka czerwona – 1 sztuka
  • cukinia – 0.5 sztuki
  • marchewka – 1 sztuka
  • cebula – 1 sztuka
  • woda -1 szklanka
  • olej do smażenia – 3 łyżki

    Krok 1

    Marchewkę pokrój w pół plastry, a resztę warzyw i kurczaka – w kostkę o wielkości ok. 2 cm.

    Krok 2

    Pokrojonego kurczaka oprósz mąką i podsmaż na złoty kolor. Dodaj warzywa, wszystko razem smaż aż warzywa będą miękkie, co jakiś czas mieszając. Dodaj oregano.

    Krok 3

    Potrawę podlej wodą, dodaj kostkę Rosół z kury Knorr. Całość duś jeszcze przez ok. 4 minuty aż mięso będzie gotowe.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *